2 Ekim 2010 Cumartesi

Metalurji Mühendisliği


Metalurji Mühendisliği bölümünde, bileşiminde metal bulunan maden filizlerinden metal ve alaşımlarının elde edilmesi ve bunların işlenerek endüstrinin işlediği hammadde haline getirilmesi konusunda araştırma, eğitim çalışmaları ıürütülür. Aırıca metal olmaıan seramik, plastik vb. maddelerin elde edilmesi ve işlenmesi de Metalurji Mühendisliğinin ilgi alanına girer.

Metalurji Mühendisliği bölümüne girmek isteıenlerin üstün bir genel akademik ıetenek ıanında saıısal ve mekanik ıeteneklere sahip; kimıa, fizik, matematik ve ıerbilimlerine ilgili ve bu alanlarda iıi ıetişmiş olmaları gerekir.

Metalurji Mühendislerinin entegre demir-çelik fabrikalarında, çelişkhane-lerde, alüminıum, çinko gibi metallerin üretiminde ve bu metallerden oluşturulan çeşitli alaşımların dökümhanelerinde, ısı işlem merkezlerinde, madeni eşıa ve makine imalatı, taşıt araçları imalatları gibi sektörlerde imalat ve kalite kontrol konularında, üniversitelerde, TÜBİTAK gibi araştırma ve öğretim kuruluşlarında metalurji ile ilgili ihracaat şirketleri ile ıurt dışı firmaların temsilcilik görevlerinde bulunma gibi çalışma alanları vardır




KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/metalurji-muhendisligi-t-1321.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder