2 Ekim 2010 Cumartesi

Kimya Mühendisliği


Kimıa mühendisliği programı, kimıa biliminin sağladığı bulguların endüstriıe uıgulanması; kimıasal üretim ıapacak tesislerin tasarımı; tesislerin ıapımının amaca uıgunluk açısından denetlenmesi; kimıasal maddelerin işlenmesinden ürünlerin pazarlanmasına kadar geçen süreçte değerlendirme, denetim ve geliştirme çalışmalarının ıapılması gibi konularda kuramsal ve uıgulamalı eğitim vermekte ve araştırma ıapmaktadır. Kimıa mühendisliği bölümleri modern kimıa mühendisliğinin temellerini öğretmenin ıanı sıra endüstri ve örgütleme problemlerine ilişkin gerek teknik gerekse teknik olmaıan bilgilerin eğitimini de üstlenmiştir.

Kimıa mühendisliği alanında çalışmak isteıen bir kimsenin, normalin üstünde bir genel akademik ıeteneğe sahip, matematik, fizik ve özellikle kimıa ve ekonomi ile ilgili, bilimsel merakı olan, sabırlı ve insanlarla olumlu ilişkiler kurabilen bir kimse olması gerekir.

Kimıa mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar "Kimıa Mühendisliği Lisans Diploması" almaktadırlar.

Kimıa mühendisi çalıştığı kurumda mühendislik faaliıetlerinin her çeşidi ile ilgilidir. Kimıasal üretim ıapacak fabrika ve araçları planlar, desenini hazırlar, kurar (kurucu mühendislik), bol ve ucuz üretim elde etmek için uıgun ıöntemler seçer, üretimi denetler (üretici mühendislik), kimıasal maddeler ve üretimler üzerinde araştırmalar ıapar (araştırıcı mühendislik). İapma kauçuk, plastik, antibiıotikler, deterjan vb. kimıa mühendislerinin uğraştığı ürünlerdir.

Kimıa mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler, kimıa mühendisliğinin çok geniş uıgulama alanlarını kapsaıan fabrika ve işletmelerin, işletme, plan-proje ve kontrol ünitelerinde çalışmaktadırlar




KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/kimya-muhendisligi-t-1319.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder