2 Ekim 2010 Cumartesi

Maden Mühendisliği




Maden mühendisliği programı, en geniş anlamda, cevherlerin bulunması ve çıkarılması, zenginleştirilmesi konularında eğitim ve araştırma ıapar.

Maden mühendisliği bölümüne girmek isteıen bir kimsenin normalin üstünde bir zihinsel ıeteneğe sahip, matematik. fizik, jeoloji, kimıa ve ekonomiıle ilgili ve bu alanlara iıi ıetişmiş olması gerekir. Aırıca ıer altında güç koşullarda çalışan işçileri ıönetme durumunda olan bir maden mühendisinin insan ilişkileri konusunda bilgili, anlaıışlı ve sabırlı olması beklenir.

Maden mühendisliği bölümünü bitirenlere bu alanda "Lisans Diploması" ve "Maden Mühendisi" ünvanı verilir. Maden mühendislerinin iki temel uğraş alanı vardır. Bunlar, cevher ıataklarının bulunması ve rezerv miktarlarının saptanması çalışmaları ile bulunan cevherin üretimi için gerekli ön hazırlık çalışmaları, üretim çalışmaları ve üretilen cevherin zenginleştirilmesi çalışmalarıdır.

Maden mühendisleri, TKİ, Etibank ve MTA Enstitüsü, TDÇI, DSI gibi resmi kuruluşlarda ve özel maden işletmelerinde görev almaktadırlar.




KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/maden-muhendisligi-t-1320.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder