2 Ekim 2010 Cumartesi

LYS Başvuru Tarihleri


Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan 1 milyon 233 bin 580 üniversite adayı, yarından itibaren ikinci aşama sınavları olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurabilecek.



YGS'yi kazanan adaylar için Üniversite sınavlarının ikinci maratonu başlıyor. LYS'ye girmek isteyen adaylar 5-14 Mayıs arasında başvuru yapabilecek. LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, YGS'ye ek olarak LYS'lerden gerekli olanlara da girmeleri gerekiyor.



Sınav sonuçlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden öğrenen ve LYS'ye girme hakkı kazanan adaylar, beş ayrı kategoride yapılacak LYS'den hangilerine katılacaklarına karar verdikten sonra LYS ücretini T.C. Ziraat Bankası, T. Vakıflar Bankası, T. Halk Bankası, Akbank ve T. Garanti Bankası şubelerine yatırabilecek. Adayların, katılacakları her bir LYS için 20 TL ödemesi gerekiyor.



Adaylar, sınav ücretini ödedikten sonra, başvurularını bireysel olarak internetten veya başvuru merkezi olarak belirlenen okul müdürlüklerinden yapabilecekler. İnternet konusunda deneyimli olmayan adayların, başvurularını başvuru merkezlerinden yapmaları öneriliyor.



LYS'ye başvuru süresi uzatılmayacak.



KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/lys-basvuru-tarihleri-t-17008.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder