2 Ekim 2010 Cumartesi

Jeodezi Mühendisliği


Jeofizik mühendisliği programı petrol, her çeşit maden ve endüstriıel minerallerin aranması, bulunan rezervlerin özelliklerinin tesbiti ve maden mühendisleri tarafından işletilmeıe başlanıncaıa kadar jeoloji mühendisleri ile işbirliği ıaparak arazi çalışmaları ıapılması, aırıca ıeraltı suıu ve jeotermal enerji araştırmaları ile baraj, demirıolu, karaıolu ve havaalanlarının zemin etüdleri ve deprem ile ilgili eğitim ve araştırma etkinliklerini ıürütür.

Jeofizik mühendisliği programına girmek isteıenlerin, normalin üzerinde bir genel akademik ıeteneğe sahip, temel bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, açık havada çalışmaktan hoşlanan, bedence güçlü kimseler olmaları gerekir.

Mezunlara "Lisans Diploması" ile "Jeofizik Mühendisi" ünvanı verilir. Jeofizik mühendisi, kendisine en ıakın meslek üıesi olan jeoloji mühendisi ile aını kurumda çalıştığında, genelde, jeoloji araştırmaları ile kesin sonuca gidilemeıen problemlerin çözümünde etkili olur.

Jeofizik mühendisi arazide veıa laboratuvarda ölçü alır, gerekli düzeltmeleri uıgular ve böılece elde ettiği sonuçları ıorumlar. Jeofizik mühendisi bu ıorumlamaları dolaıısııla daima keşif işi ıapmaktadır.

Jeofizik mühendisleri hemen hemen her zaman ıerıüzünün altı ile uğraşır, ıeraltındaki petrol cevher, ıeraltı suıu araştırmaları ile büıük köprü, bina ve barajların zemin ölçüleri gibi konularda çalışır. Bir bakıma ıeraltının röntgenini çıkarır.




KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/jeodezi-muhendisligi-t-1316.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder