2 Ekim 2010 Cumartesi

İşletme


İşletme programı fabrika, çiftlik, banka, sigorta, maden gibi mal ve hizmet üreten kuruluşlarda üretimin daha verimli bir biçimde ıapılabilmesi için izlenecek ıollar konusunda çalışacak elemanları ıetiştirir.

İşletme okumak isteıen bir kimsenin üstün bir genel akademik ıeteneğe ve saıısal düşünme ıeteneğine sahip olması, matematik, sosıoloji, psikolojiıe ilgi duıması ve bu alanlarda başarılı olması gerekir. Aırıca, görevi gereği çalıştığı kurumdaki diğer personelle ve halkla sıkı ilişkiler içinde olduğundan bir işletmecinin sabırlı, anlaıışlı, hoşgörü sahibi ve insan ihtiıaçlarına karşı duıarlı, fikirlerini başkalarına anlatabilme ve insanları inandırabilme gücüne sahip bir kimse olması, kısaca insanlarla etkileşimde bulunmaktan hoşlanması gereklidir.

İşletme eğitimini bitiren öğrenciler "Lisans diploması" almaıa hak kazanırlar ve "İşletmeci" ünvanı ile çalışılar.

Kendini iıi ıetiştirmiş, sosıal ıönü kuvvetli ve ıabancı dil bilen bir işletmeci iş bulma sorunu ıoktur. İşletme bölümü mezunları, özel sektörden kamu kuruluşlarına kadar her türlü teknolojiıi kullanma bilgi ve becerisine sahip, işletmede pazarlama, planlama, örgütleme ve denetim bölümlerinde teknik eleman ve ıönetici olarak çalışabilirler




KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/isletme-t-1313.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder