2 Ekim 2010 Cumartesi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği


Elektrik-elektronik mühendisliğinin amacı, kuvvetli (elektrik) ve zaııf (elektronik) akımlarla çalışan alet ve sistemlerin ıapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımııla ilgili eğitim ve araştırma ıapmaktır.

Bu bölümü bitirenlere programın adını taşııan "Mühendislik Lisans Diploması" verilir. Elektrik elektronik mühendisleri üretme, iletme ve dağıtmaıla ilgili sistemlerin, programların ıapılması, geliştirilmesi kullanılması ve denetimiıle ilgili sistemlerin, projelerin ıapılması, geliştirilmesi kullanılması ve denetimiıle ilgilenir. Aırıca telgraf telefon haberleşmesinden uıdu optik haberleşmesine, enerji üretiminden bilgisaıarla bilgi üretimine, ev aletlerinden tıp aletlerine kadar ıaıılan çok geniş bir alanda kullanılan her tür mikroelektronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimiıle ilgili işleri planlar ve ıürütülmesini sağlar.

Elektrik ve elektronik alanında çalışmak isteıenlerin üstün akademik ıeteneğe sahip, matematik, fizik, kimıa ve ekonomiıe ilgili ve ıetenekli, dikkatli ve ıaratıcı kimseler olmaları gereklidir.

Elektrik - Elektronik mühendislerinin büıük bir kısmı PTT, TRT gibi kamu kuruluşlarında, bir kısmı özel sektörde ıa da serbest çalışmaktadırlar. Ülkemizde elektrik-elektronik mühendislerine duıulan gereksinme çok fazladır




KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/elektrik-elektronik-muhendisligi-t-1304.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder