2 Ekim 2010 Cumartesi

Burs verilen öğrenci sayısı ve Verilen Burs miktarı Arttı


[Resim: 927.jpg]



Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu, kontenjanı 30 bin artırarak, burs alacak öğrenci sayısını 117 bine çıkardı.



YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, burs alan öğrenci sayısının 30 bin kontenjan daha artırılarak 117 bine çıkarıldığını bildirdi.



Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, YURTKUR'dan burs ve öğrenim kredisi için 468 bin 389 öğrenci başvurduğunu belirtti.



Burs alan öğrenci sayısının daha önce 87 bin olarak açıklandığını anımsatan Albayrak, kontenjanın 30 bin daha artırılarak 117 bine çıkarıldığını bildirdi. Albayrak, başvuruda bulunan öğrencilerden 117 binine burs, geri kalan tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verileceğini ifade etti.



Albayrak yarın mesai bitimine kadar taahhüt senetlerini noterde tanzim ve tasdik ettirdikten sonra kuruma teslim edenlere ödemelerin 11 Ocak 2009 tarihinden itibaren T.C Ziraat Bankası şubelerinden yapılacağını kaydetti.



Ocak 2010 tarihinden itibaren burs ve öğrenim kredisi miktarının 180 TL'den 200 TL'ye yükseltildiğini hatırlatan Albayrak, şunları kaydetti:



''Bu doğrultuda, yüksek lisans öğrencilerine aylık burs/öğrenim kredisi miktarının iki katı (400 TL), doktora öğrencilerine ise üç katı (600 TL) ödenecektir.



ÖSS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarından ilk 100'e giren öğrencilere aylık burs tutarının 3 katı (600 TL), amatör spor dallarından herhangi birinde milli olmuş yüksek öğrenim öğrencilerine aylık burs tutarının 3 katı (600 TL) burs verilecektir.



Ayrıca yüksek lisans hazırlık sınıfına kayıtlı öğrencilere de 2009-2010 öğretim döneminden itibaren öğrenim kredisi verilmesine başlanmıştır. Önceki uygulamada yüksek lisans öğrencileri normal eğitim süresince burs/öğrenim kredisi alabilmekte iken, hazırlık sınıfı süresince bu hizmetten yararlanamamaktaydı. Başvuruları alınmış olan bu öğrenciler durumlarını kurumumuzun 'www.kyk.gov.tr' adresinden takip edebileceklerdir.''



AA



KAYNAK : http://www.matematikcafe.net/burs-verilen-ogrenci-sayisi-ve-verilen-burs-miktari-t-14502.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder